понеделник, 1. март 2021. Вести денес: 16
home Кошарка

Перо Антиќ го суспендираше селекторот на репрезентацијата до 18 години

Перо Антиќ го суспендираше селекторот на репрезентацијата до 18 години

Новиот претседател на Кошаркарската федерација на Македонија (КФМ), Перо Антиќ, изрече санкција за Михаил Наумовски, актуелниот селектор на кошаркарите до 18 години.

На првата прозивка се појавија двајца селектори. Наумовски како актуелен и Тони Симиќ како новоименуван, па настана мала тензија. Наумовски потоа излезе во јавноста со остри зборови кон новото раководство на КФМ.

Антиќ потенцира дека тој не е разрешен од функцијата селектор, туку само времено суспендиран.

Во продолжение го пренесуваме соопштението на претседателот на КФМ:

Коронавирус