петок, 30. септември 2022. Вести денес: 0
home Кошарка

НБА: Главната цел на продолжување на сезоната е да се привлече вниманието кон проблемите со социјалната неправда

НБА: Главната цел на продолжување на сезоната е да се привлече вниманието кон проблемите со социјалната неправда

Раководството на НБА лигата ги извести сите 30 екипи дека главната цел на продолжување на сезоната е да се привлече вниманието кон проблемите со социјалната неправда.

– Главната цел на рестартирање на сезоната ќе биде да се користи НБА платформата за да се сврти вниманието кон проблемите на социјалната неправда и конзистентни активности, вклучително и борба против систематски расизам, проширување на образовни и економски можности низ црната заедница, спроведување на полициска и криминална правда и промовирање на граѓанско активност, се вели во соопштението.

Продолжението на сезоната 2019/20 во најсилната светска кошаркарска лига се очекува на крајот од јули или почетокот на август.

Коронавирус