четврток, 21. септември 2023. Вести денес: 114
home Кошарка

Кошаркарскиот свет во Европа завиен во црно: Кошаркарот почина за време на тренингот

Од Шведска доаѓаат тажни вести, бидејќи 31-годишен кошаркар на Џугарден починал за време на тренинг.
Кошаркарскиот свет во Европа завиен во црно: Кошаркарот почина за време на тренингот

Оладапо Ајуба добил срцев удар за време на тренингот и му немало спас. Докторите само ја констатирале смртта.

Ова се случило додека екипата била на патување во Луксембург.