четврток, 12. мај 2022. Вести денес: 41
home Фудбал

За првпат во историјата на македонскиот фудбал: Жена е претседател на клуб

За првпат во историјата на македонскиот фудбал: Жена е претседател на клуб

За првпат во историјата на македонскиот фудбал и во менаџирањето на фудбалските колективи, жена го презеде кормилото на македонскиот фудбалски бренд, прилепска „Победа“.

Ирена Јакимоска е в.д. претседател на ФК Победа од Прилеп.

„Победа“ е во фаза на подготвителниот период, а со промените во структурата на Клубот се најавува и почеток на една нова Победа од која сите очекуваат напредок како на организациски, така и на играчки план.

Коронавирус