четврток, 17. јуни 2021. Вести денес: 131
home Фудбал

Во Премиер лигата ќе треба до 500 луѓе за да спроведат натпревари без гледачи

Во Премиер лигата ќе треба до 500 луѓе за да спроведат натпревари без гледачи

Во Англија пресметаа колку луѓе треба да бидат ангажирани за да спроведе еден натпревар без гледачи, ако се одржи на стадионот, а не на базата за тренинзи. Според „Телеграф“, 210 луѓе ќе го сочинуваат тимот и нивните „придружници“.

Исто така, ќе бидат додадени бројни вработени во различни услуги, кои ќе треба да бидат вклучени во арените (електричари, водоводџии, оператори на табла).

Доколку се организираат преноси во живо, екипажот традиционално ќе опфати 77 лица. Со оглед на масовната дезинфекција, вкупниот број на лица вклучени во натпреварот ќе биде околу 500 лица.

За натпреварот во рагби се потребни 166 лица. 300-350 лица ќе бидат вклучени во натпревари во крикет.

ЕУРО 2020

Македонија