недела, 5. декември 2021. Вести денес: 92
home Фудбал

Во египетските училишта ќе се изучува предмет Мохамед Салах

Во египетските училишта ќе се изучува предмет Мохамед Салах

Мохамед Салах е еден од најдобрите фудбалери на денешницата и еден од најголемите амбасадори на Египет.

Фудбалерот е многу висок статус во родниот Египет, а за тоа најдобро зборува последниот гест. Имено, најавено е дека ќе се воведе училиштен предмет кој што ќе го носи името и презимето на овој фудбалер.

Предметот „Мохамед Салах“ ќе се изучува во основните училишта, каде што главна цел ќе биде изучување на националната гордост, претставување на нацијата и за тоа како може со скромност да се стане голема ѕвезда.

Книгите наскоро ќе бидат отпечатени, а самиот Салах за време на одморот во родниот Египет ќе ги посети училиштата и ќе одржи еден час.

 

Коронавирус