понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 0
home Фудбал

Уапсен Огњен Врањеш: Драма на фудбалерот на аеродромот во Белгија!

Уапсен Огњен Врањеш: Драма на фудбалерот на аеродромот во Белгија!

Фудбалерот на Андрелехт, Огњен Врашеш уапсен е на аеродормот во Шарола, бидејќи немал важечка дозвола за престој во Белгија.

На контрола на пасошите утврдено е дека визата за престој му истекла, па забранет му е влез во земјата. Клубот имал обврска да ја среди документацијата за неговиот престој, но тоа не го направиле. Врањеш не знаел дека визата не му регулирана, па доживеал голема непријатност. Кога ги предал документите, речено му е дека мора да оди на сослушување.

Така фубалерот од БиХ ноќта морал да ја помине во затворен центар.

Запрената личност тврдила дека е играч на Андерлехт, но немала доказ за тоа – навел службеникот во записникот.

Врањеш морал да има дозвола за престој, која ја поседувал на основа на договорот со Андерлехт, но таа е запрена минатиот месец.

 

Коронавирус