недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 66
home Фудбал

СП 2018: Распоред на натпреварите во групната фаза

СП 2018: Распоред на натпреварите во групната фаза

Светското фудбалско првенство во Русија почнува денес во 17 часот по македонско време и ќе трае до 15 јули.

Натпреварите ќе се играат на 12 стадиони во 11 градови

Распоред на натпреварите во осумте групи:

Група А:
14 јуни Москва: Русија – Саудиска Арабија (17 часот)
15 јуни Екатеринбург: Египет – Уругвај (14)
19 јуни Санкт Петербург: Русија – Египет (20)
20 јуни Ростов: Уругвај – Саудиска Арабија (17)
25 јуни Самара: Уругвај – Русија (16)
25 јуни Волгоград: Саудиска Арабија – Египет (16).

Група Б:
15 јуни Санкт Петербург: Мароко – Иран (17)
15 јуни Сочи: Португалија – Шпанија (20)
20 јуни Москва: Португалија – Мароко (14)
20 јуни Казан: Иран – Шпанија (20)
25 јуни Саранск: Иран – Португалија (20)
25 јуни Калининград: Шпанија – Мароко (20)

Група Ц:
16 јуни Казан: Франција – Австралија (12)
16 јуни Саранск: Перу – Данска (18)
21 јуни Самара: Данска – Австралија (14)
21 јуни Екатеринбруг: Франција – Перу (17)
26 јуни Москва: Данска – Франција (16)
26 јуни Сочи: Австралија – Перу (16)

Група Д:
16 јуни Москва: Аргентина – Остров (15)
16 јуни Калининград: Хрватска – Нигерија (21)
21 јуни Нижни Новгород: Аргентина – Хрватска (20)
22 јуни Волгоград: Исланд – Нигерија (17)
26 јуни Санкт Петербург: Нигерија – Аргентина (20)
26 јуни Ростов: Исланд – Хрватска (20)

Група Е:
17 јуни Самара: Костарика – Србија (14)
17 јуни Ростов: Бразил – Швајцарија (20)
22 јуни Санкт Петербург: Бразил – Костарика (14)
22 јуни Калининград: Србија – Швајцарија (20)
27 јуни Москва: Србија – Бразил (20)
27 јуни Нижни Новгород: Швајцарија – Костарика (20)

Група Ф:
17 јуни Москва: Германија – Мексико (17)
18 јуни Нижни Новгород: Шведска – Јужна Кореја (14)
23 јуни Сочи: Германија – Шведска (20)
23 јуни Ростов: Јужна Кореја – Мексико (17)
27 јуни Казахстан: Јужна Кореја – Германија (16)
27 јуни Екатеринбург: Мексико – Шведска (16)

Група Г:
18 јуни Сочи: Белгија – Панама (17)
18 јуни Волгоград: Тунис – Англија (20)
23 јуни Москва: Белгија – Тунис (14)
24 јуни Нижни Новгород: Англија – Панама (14)
28 јуни Калининград: Англија – Белгија (20)
28 јуни Саранск: Панама – Тунис (20)

Група Х:
19 јуни Москва: Полска – Сенегал (17)
19 јуни Саранск: Колумбија – Јапонија (14)
24 јуни Екатеринбург: Јапонија – Сенегал (17)
24 јуни Казан: Полска – Колумбија (20)
28 јуни Волгоград: Јапонија – Полска (16)
28 јуни Самара: Сенегал – Колумбија (16).

МИА

Коронавирус