понеделник, 23. мај 2022. Вести денес: 160
home Фудбал

„Славењето на Новата година е апсолутно идиотска вечер“

„Славењето на Новата година е апсолутно идиотска вечер“

Светот влезе во 2018 година, многумина си раскажуваат како си поминале за најлудата ноќ, а тренерот на Хофенхајм, Џулијан Нагелсман, ја „стресе“ јавноста со неговиот став дека воопшто не слави Нова година и смета дека е тоа идиотска вечер.

– Мислам дека Новогодишната ноќ е всушност апсолутно идиотски фестивал. Навистина искрено го мислам тоа. Сите луѓе во светот тогаш подготвуваат премногу храна, најголем дел од неа останува и потоа се фрла, а некои други немаат што да јадат. Покрај тоа, зборуваме дека се грижиме за животната околина, а по прославата на Новата година вие можете да насекаде да видите премногу ѓубре. Токму затоа, мислам дека славење на Нова година е потполно срање!, изјави Џулијан Нагелсман.

Коронавирус