петок, 3. декември 2021. Вести денес: 105
home Фудбал

Одбиени три, а прифатена една кандидатура за претседател на ФФМ

Одбиени три, а прифатена една кандидатура за претседател на ФФМ

Согласно постапката за избор на Претседател на Фудбалската федерација на Македонија, Комисијата за избори и верификација при ФФМ на вчерашната седница во „Куќата на фудбалот“ констатирала дека до крајниот рок за поднесување кандидатури биле поднесени вкупно четири кандидатури.

Комисијата за избори и верификација ги разгледала доставените кандидатури при што ги донела одлуки да ги одбие кандидатурите на Харалампие Хаџи Ристески, Влатко Костов и Вујадин Станојковиќ.

Кандидатурата на Хаџи Ристески беше поднесена од страна на ОФС Неготино и ОФС Ресен.

Хаџи Ристески ја предводеше Фудбалската федерација на Македонија во нецели три последователни мандати, а неговата функција заврши во 2012 година, кога Хаџи Ристески поднесе оставка.

Комисијата за избори и верификација при ФФМ ја прифати само кандидатурата на Сашко Тасев која беше поднесена од стана на ОФС Кавадарци.

Тројцата останати кандидати имаат право на жалба во рок од три дена.

 

Коронавирус