четврток, 1. јуни 2023. Вести денес: 56
Во живо

Мицкоски во општина Конче во рамките на активноста „Ова е Македонија за сите“

home Фудбал

Матеус: Не ја отпишувајте Македонија, не заборавајте дека тие ја победија мојата Германија

Матеус: Не ја отпишувајте Македонија, не заборавајте дека тие ја победија мојата Германија

Познатиот некогашен германски фудбалер Лотар Матеус порачува дека Македонија не смее да се отпише.

„Тешка, многу тешка е таа група. Таму се Италија и Португалија, една од овие репрезентации нема да оди во Катар. Но, немојте да ја отпишувате Македонија. Тие се репрезентација која играат добар фудбал, така ќе играат и со Италија. Таа Македонија ја победи мојата Германија, не го заборавајте тоа“, изјави Матеус.

„Тешка, многу тешка е таа група. Таму се Италија и Португалија, една од овие репрезентации нема да оди во Катар. Но, немојте да ја отпишувате Македонија. Тие се репрезентација која играат добар фудбал, така ќе играат и со Италија. Таа Македонија ја победи мојата Германија, не го заборавајте тоа“, изјави Матеус.