недела, 29. март 2020. Вести денес: 41
Во живо

Во 12 часот прес-конференција на Владо Мисајловски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ

home Фудбал

Калчолигашите предлагаат да нема изпаѓање оваа сезона и да се прошири лигата на 22 екипи

Калчолигашите предлагаат да нема изпаѓање оваа сезона и да се прошири лигата на 22 екипи

Клубовите во Серија А нудат да го откажат испаѓањето оваа сезона и да ја прошират лигата на 22 екипи.

Според информациите објавени од страна на новинарот Николо Скира, многу клубови во Серија А се за тоа најлошите тимови да не одат во Серија Б по оваа сезона. Во исто време, се предлага проширување на лигата на 22 екипи со надградба на двата најдобри екипи во Серија Б.

Исто така, оваа шема предвидува испаѓање на 4 екипи со дојдовни 3 во следните две сезони за да се врати бројот на екипи на 20 до 2022 година.

Натпреварите во италијанското првенство се прекинати поради пандемијата на коронавирус.