сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 49
home Фудбал

Фудбалската куќа со подршка и за женскиот фудбал

Фудбалската куќа со подршка и за женскиот фудбал

Фудбалската федерација на Македонија на својата веб страна објави видео во кое тие како фудбалска федерација на чело со претседателот Муамед Сејдини истакнаа дека максимално даваат подшка за женскиот фудбал во Македонија и истовремено инвестираат во него.

500.000 денари финансиска помош за секој женски клуб ,комплет апаратура за заштита од Ковид-19,комплет опрема за тренинзи и комплет опрема за натпревари се дел од инвестициите од ФФМ во женскиот фудбал.

Коронавирус