петок, 9. декември 2022. Вести денес: 120
home Фудбал

Челси ќе обезбеди 78.000 порции храна на здравствената служба

Челси ќе обезбеди 78.000 порции храна на здравствената служба

Челси ќе обезбеди 78.000 порции храна на здравствената служба на Велика Британија и за поддршка на стари и социјално загрозени лица за време на епидемијата од коронавирус во земјата.

Храната ќе ја подготви угостителската компанија со која работат „сините“ од Лондон, пакетите бесплатни оброци ќе им бидат доставени на оние кои имаат потреба од нив во наредните шест недели.

Клубот ќе помогне во хранење на здравствените работници во пет локални болници, во партнерство со социјални услуги и старечки домови за да обезбеди дел од потребната храна.

Qatar 2022