сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 22
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Фудбал

Албанец од Струга пораснал со Ибра: Мајка ми често го хранеше…

Албанец од Струга пораснал со Ибра: Мајка ми често го хранеше…

Албанецот од Струга, Ади Хоџа го раскажа својот живот во Малме, Шведска каде што пораснал покрај еден од најлегендарните фудбалери во историјата, Златан Ибрахимовиќ.

Хоџа работи во Шведска како тренер, а зборуваше дека неговата мајка повеќе пати го хранела Ибрахимовиќ додека бил бебе.

„Каков беше малиот Златан? Тој секогаш сакаше да го следиме и да го гледаме што прави. Го познавам од неговата шеста година. живееше тука, на петтиот кат, а ние живеевме во близина на третиот кат. Неговата мајка живееше тука, но тие беа сиромашни. Доаѓаше кај него и јадеше леб, а мајка ми повеќе пати го хранеше. Сега ретко разговараме. Последен пат зборувавме пред четири години“, раскажува тренерот.

Коронавирус