понеделник, 1. јуни 2020. Вести денес: 5
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home ТВ и Филм

ВИДЕО: Објавен трајлер од првиот филм за коронавирусот

ВИДЕО: Објавен трајлер од првиот филм за коронавирусот

Излезе трајлер од првиот филм за коронавирусот. Филмот е во режија на иранецот Мостафа Кошвари, кој што живее во Канада.

Насловен едноставно само како „Корона“ и станува збор за психолошки филм. Филмот е снимен во лифт, каде една девојка кинескиња која што е заразена со коронавирус, останува заглавена со уште седум други лица во истиот.

Режисерот за „ЊуЈорк Тајмс“ изјавил дека филмот допира до предрасудите, зборува за сравот и станува збор за студија на опшеството о моралните решенија.

Снимањето е направено за неколку дена во месец февруари со една екипа од само 25 луѓе.

Коронавирус