петок, 27. јануари 2023. Вести денес: 171
home ТВ и Филм

„Ротен томатос“: Десетте најлоши филмови во историјата

„Ротен томатос“: Десетте најлоши филмови во историјата

Познатата страница за филмска критика и оценки „ Ротен томатос“, низ годините ја обликуваше својата топ-листа најлоши филмови во историјата.

Во тој поглед, меѓу првите 50 се „Daddy Day Camp“ со Куба Гудинг Џуниор, „Return to the Blue Lagoon“ со Мила Јовович, „Look Who’s Talking Now“ и „Staying Alive“ со Џон Траволта, „Shadow Conspiracy” со Чарли Шин…

Следуваат десетте најлоши филмови според оваа листа…

10. „The Ridiculous 6“ (2015). Главни улоги: Адам Сендлер и Роб Шнајдер.

9. „Jaws: The Revenge“ / „Ајкула“ трет дел (1987). Главна улога: Мајкл Кејн.

8. „The Last Days of American Crime“ (2020). Главни улоги: Едгар Рамирез, Ана Брустер.

7. „Gold Diggers“ (2004).

6. „Superbabies: Baby Geniuses 2“ (2004).

5. „Pinocchio“ / „Пинокио“ (2002). Главни улоги: Роберто Бенињи, Николета Браши.

4. „Gotti” / „Готи“ (2018). Главна улога: Џон Траволта.

3. „A Thousand Words“ (2012). Главни улоги: Еди Марфи, Кери Вашингтон.

2. „One Missed Call“ (2008). Главни улоги: Шенен Сосамон, Едвард Бурнс.

1. „Ballistic: Ecks vs. Sever“ / „Екс против Север“ (2002). Главни улоги: Антонио Бандерас, Луси Лију.