понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 161
home ТВ и Филм

По повод Денот на вљубените: Топ 20 листа најромантични филмови на сите времиња

По повод Денот на вљубените: Топ 20 листа најромантични филмови на сите времиња

Бизнис Инсајдер“, по повод Денот на вљубените, објави листа на најдобри романтични филмови во историјата.

Листата е заснована врз податоците од интернет страницата за мерење рејтинг на филмовите „Ротен Томејтос“, а првите 20 филмови се следните:

20. „About a Boy” (2002)

19. „Four Weddings and a Funeral” (1994)

18. „Silver Linings Playbook” (2012)

17. „Manhattan” (1979)

16. „The Apartment” (1960)

15. „Say Anything…” (1989)

14. „Groundhog Day” (1993)

13. „Enough Said” (2013)

12. „Bringing Up Baby” (1938)

11. „Some Like It Hot” (1959)

10. „The Princess Bride” (1987)

9. „The Shop Around the Corner” (1940)

8. „His Girl Friday” (1940)

7. „Annie Hall” (1977)

6. „City Lights” (1931)

5. „The Lady Eve” (1941)

4. „Roman Holiday” (1953)

3. „The Philadelphia Story” (1940)

2. „The Big Sick” (2017)

1. „It Happened One Night” (1934).

Коронавирус