понеделник, 6. април 2020. Вести денес: 154
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home ТВ и Филм

ЛИСТА: Ова се најстрашните 25 филма на Нетфликс

ЛИСТА: Ова се најстрашните 25 филма на Нетфликс

За љубителите на стравот и ужасот, угледното списание „Космополитен“ објави листа од 25-те најстрашни филмови достапни на Нетфликс. Таа почнува со хитот „Подмолен“ од 2010 година, филмската класика „Полтергајст“ и „Птичја кутија“ со Сандра Булок, филм од пред две години.

25. „Подмолен“ (Insidious)

24. „Полтергајст“ (Poltergeist)

23. „Птичја кутија“ (Bird Box)

22. „Тишината“ (The Silence)

21. „Ритуал“ (The Ritual)

20. „Белешка на смртта“ (Death Note)

19. „47 метри во длабочините“ (47 Meters Down)

18. „Покана“ (The Invitation)

17. „Карго“ (Cargo)

16. „Кери“ (Carrie)

15. „Тајна опсесија“ (Secret Obsession)

14. „Велвет базсоу“ (Velvet Buzzsaw)

13. „Шесто сетило“ (The Sixth Sense)

12. „Повикување“ (The Conjuring)

11. „Вештерка“ (The Witch)

10. „Селото“ (The Village)

9. „Бебиситерка“ (The Babysitter)

8. „Коралин“ (Coraline)

7. „Малото зло“ (Little Evil)

6. „Врисок 4“ (Scream 4)

5. „Последна дестинација“ (Final Destination)

4. „Сатаник“ (Satanic)

3. „Трезор“ (The Vault)

2. „Бивни“ (Tusk)

1. „Сите момчиња ја сакаат Менди Лејн“ (All the Boys Love Mandy Lane)

Филмот од 2006 година – „Сите момчиња ја сакаат Менди Лејн“ е приказна за „недопирлива средношколка“ (Амбер Харт), која по сè, спротивно од сите очекувања се решава да се појави на една збава, но таму сите почнуваат да умираат на мистериозни начини.

Коронавирус