среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 77
home ТВ и Филм

„Кралот лав“ требало да има ужасен крај: За среќа, овие трауматични кадри се избришани (ВИДЕО)

„Кралот лав“ требало да има ужасен крај: За среќа, овие трауматични кадри се избришани (ВИДЕО)

„Кралот лав“ на многумина им останал во сеќавање како еден од омилените, ако не и најомилениот, цртан филм од детството. Но, да завршел онака како што првично планирале продуцентите, наместо убави сеќавање, многумина од нас ќе сме имале трауматични спомени од тој долгометражен цртан филм.

Како што пренесува The Mirror, анимираниот филм требало да има крај за кој од Disney, сепак, заклучиле дека е премногу брутален како за детски филм, па одлучиле да го изменат.

Како што е веќе познато, во финалната борба меѓу Симба и Скар, лошиот роднина доживува пораз, а умира така што го јадат неговите поранешни сојузници – хиените.

Во, според Disney, побруталната верзија, Скар го турнува Симба од карпите и мислејќи дека е мртов, ја слави победата при што паѓа во огнот кој претходно го има запалено самиот тој и изгорува до смрт.

Од Disney, сепак, заклучиле дека глетката во која Скар жив гори не е баш примерна сцена за младата публика, па се одлучиле за „поблагата“ верзија во која е „само жив изеден“.

Коронавирус