вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 1
home ТВ и Филм

„Дизни“ повторно ги одложува премиерите на своите филмови

„Дизни“ повторно ги одложува премиерите на своите филмови

Компанијата „Волт Дизни“ повторно ги одложи премиерите на три големи филма, што е уште еден удар врз филмската индустрија, која се бори да ја преживее пандемијата.

Прикажувањата на новите филмови „Аватар“ и „Војна на Sвездите“ се одложува за една година, односно соодветно – за 2022. и 2023 година. А пак, „Мулан“ отпадна од летниот распоред на хит-премиери годинава – новиот термин е крајот на август.

Зголемувањето на бројот на заразени со коронавирус во САД и светското влијание врз филмската индустрија изискуваат коренити промени во стратегијата, велат од компанијата.

– Стана јасно дека ништо не може да се направи кога станува збор за оваа светска здравствена криза. Денес тоа значи да се запрат сите наши планови за веќе закажаната премиера на „Мулан“, поради проценките за тоа како најдобро да се претстави филмот пред публиката низ целиот свет, изјави гласноговорникот на „Дизни“.

Коронавирус