сабота, 30. јули 2022. Вести денес: 48
home Познати

Започна прославата во домот на Родиќ – трубачите пристигнаа во дворот, а Вељко е главен (ФОТО)

Започна прославата во домот на Родиќ – трубачите пристигнаа во дворот, а Вељко е главен (ФОТО)

Семејството Родиќ денеска го слави свети Ѓурѓовден, а веќе гостите и трубачите пристигнаа во нивниот дом во Тител.

Пристигнатите трубачи пред домот на семејството започнаа да ја свират песната „Ѓурѓовден“, а никој не се сомнева дека гостите нема добро да се забавуваат.

Во домот од каде потекнува Богдана Родиќ е и нејзиниот сопруг Вељко кој помагаше околу средувањето на масите и столчињата.

 

Коронавирус