четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 42
home Познати

За оваа песна сите мислевме дека е љубовна, но крие тешка приказна: Синот на Марина и таа ги напишаа стиховите за Раста (ВИДЕО)

За оваа песна сите мислевме дека е љубовна, но крие тешка приказна: Синот на Марина и таа ги напишаа стиховите за Раста (ВИДЕО)

Песната “Adio Amore” на раперот Раста е љубвна химна за многумина.

Но текстот кој го напиша покојната Марина Туцаковиќ всушност криел сосема друга приказна. Оваа песна за Раста ја напишал Милан, синот на Марина, непосредно по неговата
борба со зависноста од наркотици.

Во периодот кога се создавала песната, Милан се наоѓал во центар за рехабилитација и го напишал рефренот, но не можел да ги напише строфите. Откако се вратил од лекување, Марина му помогнала да ја заврши и текстот му го предале на Раста.

Делот кој Марина го напишала се нејзините емоции и состојби низ кои поминувала додека Милан имал проблем со зависноста.

Песната за која сите мислат дека е посветена за девојка и за љубовен однос, всушност е борба со зависност од наркотици.

Најнови вести

Локални избори 2021