среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 156
home Познати

Voyage собира пари да ѝ изгради куќа на мајка му: „Тоа ми е неостварена желба“

Voyage собира пари да ѝ изгради куќа на мајка му: „Тоа ми е неостварена желба“

Михајло Веруовиќ – Војаж зборуваше за своите желби, ставајќи ја на прво место онаа што се однесува на неговото семејство, односно неговата мајка која е медицински работник.

„Голема, неостварена желба е на мајка ми да ѝ изградам куќа, почнав да собирам пари. Друга желба е да го донесеме светот на Балканот, бидејќи музички бевме под маската ние од Балканот, мислам дека сега дојде поинакво време. Покрај мене, многу други колеги се подготвуваат за странска кариера“ – истакна Војаж.

Овој млад дечко беше прашан и за темата која сепак, кога станува збор за него, најмногу ја интригира јавноста, а се работи за тоа дали има девојка по раскинувањето со Анџела Игњатовиќ „Бресквица“.

„Имав преку 60 настапи летово, работев секоја вечер, сама по раскинувањето. Не планирам во блиска иднина да се посветам на некого. Тоа не е последица на разочарување туку на амбиција“ – заклучи Михајло.

Да потсетиме, во првата голема исповед по раскинувањето, Михајло призна дека плачел, но дека неговата љубов кон Анџела ја нема.

„Не верувам дека љубовта трае повеќе … Секако дека почитувањето трае, бидејќи ова е личност со која поминав речиси три години од мојот живот, така што таа има огромна почит од моја страна, но мислам дека љубовта се олади. Всушност, јас не мислам така, знам“ – рече Михајло.

„Ако почнав да го коментирам тоа, можеби нема да испаднам премногу голем човек, дури и не знам што се очекува од мене. Се разбира дека имаше солзи, јас бев многу заљубен, само човек без емпатија и без душа нема да пушти солза кога нешто ќе заврши. Човечки е да се пушти солза“ – додаде тој.