недела, 5. декември 2021. Вести денес: 108
home Познати

(ВИДЕО) Не ми дава да го видам синот поради самоизолација: Северина чека пред врата

(ВИДЕО) Не ми дава да го видам синот поради самоизолација: Северина чека пред врата

Пејачката Северина пред само еден ден напиша статус кој гласеше „Љубов во време на корона“, а беше посветен на нејзиниот син Александар.

Имено нејзиниот поранешен сопруг и старател на синот, не ја пушта да си го види детето поради тоа што прогласил самоизолација поради недоамнешно патуањање за кое не ја известил.

Северина се снима пред влезната врата од зградата и е упорна дека сака да ги искористи оние неколку часа што ѝ се одредени за време со синот.

 

View this post on Instagram

 

[LJUBAV U DOBA KORONA VIRUSA 2.DIO – KAD SRCE BOLI] Došla sam u Srbiju, jer je otac mog sina odlučio ovdje provesti cijeli tjedan, a kako bih sina vidjela barem u sudski određenim terminima, u utorak i četvrtak od 15 do 20 sati, kao i sljedeći vikend od subote koji je moj. Pristala sam, ne želeći dodatne probleme, jer stalno trpim prijetnje, podmetanja, blaćenja, koje prenose razni tabloidi. Od subote čekam i molim da vidim osmogodišnje dijete, koje nije vidjelo majku punih 5 dana. Nije mi dopustio u subotu, u nedjelju je rekao da je kod svoje braće pa da će mi ga dati u ponedjeljak. Onda se predomislio i jučer. I kada je konačno došlo danas, dan kada ne plačem, umjesto da zagrlim rođeno moje, otac je samoproglasio samoizolaciju Aleksandra i sebe, zbog očevog putovanja u Austriju 7. i 8. ožujka, o kojem me uopće nije izvijestio. Kako sam od tada u međuvremenu bila dva puta sa sinom, upozorila sam ga na to i na sudsku odluku. I došla sam pred njegovu beogradsku adresu, ali dalje od ulaznih vrata nisam mogla. Nije čak dao niti da mi oko moje mahne kroz balkon ili vrata… #vjerujuljubav #vjerujupravdu #rodjenomoje

A post shared by Severina (@severina) on

– Дојдов во Србија, затоа што таткото на мојот син реши да ја помине целата недела овде, а за да го видам мојот син барем во судските термини, во вторник и четврток од 15 до 20 часот, како и следниот викенд од сабота кој е мој. Се согласив, не сакајќи понатамошни проблеми, затоа што постојано трпам закани, обвиненија поднесени од разни таблоиди.

Од саботата чекам и се молам да го видам осумгодишното дете кое цели 5 дена не ја видело својата мајка. Не ми дозволи во саботата, рече дека во неделата е со братучедите, за да ми го даде во понеделник. Потоа вчера се предомисли. И, кога конечно дојде денес, денот кога не плачам, наместо да го гушнам моето родено дете, татко му самопрогласи самоозолација на Александар и самиот себе, поради неговото патување во Австрија на 7 и 8 март, кое тој никогаш не ми го пријавил. Бидејќи двапати сум бил со мојот син од тогаш, го предупредив за тоа и за судската одлука. И дојдов на неговата адреса во Белград, но не можев подалеку од влезната врата. Тој дури и не му дозволи моето око да ми мафне низ балконот или вратата- пишува Северина.

Коронавирус