вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 104
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Познати

Вал Килмер призна дека имал рак и откри дека Шер најмногу му помогнала

Вал Килмер призна дека имал рак и откри дека Шер најмногу му помогнала

Славниот 60-годишен актер Вал Килмер во 2015 година дознал дека има рак на грлото. Во автобиографијата „Јас сум твојот Хаклбери“, Вал Килмер отворено пишува за ужасните моменти од тој период.

„Една ноќ се разбудив повраќајќи крв. Креветот изгледаше како сцена од „Кум“. Прво се помолив, а потоа повикав брза помош. На крајот, за сѐ ја известив Шер која блесна во моментот на неволја “, пишува Вал Килмер, сеќавајќи се на денот кога живеел во гостинската куќа кај пејачката.

„Иако бев целосно покриен со крв, забележав дека Шер ги набљудува здравствениот работник од брзата помош, кој беше многу згоден. Кога си ги „уловивме“ погледите, со веѓите ѝ дадов знак дека момчето е згодно“, пишува Вал Килмер, додавајќи дека пејачката поцрвенал, а потоа почнала да се смее.

Двајцата се смееле сè додека на Вал не му ја ставиле маската со кислород на устата и му го провериле притисокот и дишењето.

Откако ги поминал хемотерапијата, терапијата со зрачење и операцијата на грлото, Вал Килмер веќе нема рак. Во меѓувреме, тој станал голем верник.

– Јас веќе четири години сум здрав и ракот не се врати. Многу сум благодарен за тоа – рекол Вал Килмер, чиј глас е во лоша состојба, но секојдневно има терапија и вежба за да може да зборува нормално.

– Фактот дека губењето на гласот може да ми ја уништи кариерата само уште повеќе ме мотивираше – рекол Вал Килмер, кој ќе имаме можност да го гледаме во новото продолжение на филмот „Топ ган“.

Коронавирус