сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 64
home Познати

Темната страна на Јована Јоксимовиќ: „Многу е арогантна, се расправа и доцни“

Темната страна на Јована Јоксимовиќ: „Многу е арогантна, се расправа и доцни“

Јована Јоксимовиќ и нејзиниот колега Срѓан Предојевиќ одеднаш престанаа да соработуваат со ТВ Прва, а причината се наводно несогласувањата помеѓу продукцијата и водителскиот пар, а делумно и новиот водител Филип Чукановиќ кој ги менуваше во текот на летото.

Наводно, веќе некое време има тензии меѓу домаќинот и продукцијата, а тоа се рефлектира во програмата.

Така, изворот рекол дека пред летната пауза често се случувало Јована да не стане на време и да доцни за емисијата. Тоа започна да му пречи на Срѓан, па се најде компромис во тоа што еден ден тој ја водеше утринската програма, а другиот таа.

Пред неколку месеци, Јована не се појави навремено во студиото, а бидејќи не одговараше на повиците на продукцијата, утринската програма започна без најава на водителот и со промена на прилозите се додека не се појави.

Јована и Срѓан имаа несогласувања и со продукцијата. Наводно, продукцијата им забележувала што не прифаќале предлози, тие често доаѓале на емисиите неподготвени, а се случувало да се однесуваат арогантно кон своите колеги и кон гостите на шоуто.

Од друга страна, Чукановиќ постигна повеќе од очекуваните рејтинзи, тој дури и го надмина рејтингот на Јована и Срѓан во неколку наврати.

Јована и Срѓан исто така имаа високи плати, согласни со претходната сопственичка структура на ТВ Прва. Продукцијата наводно не платила за да продолжи да соработува со нив на повеќе полиња, што резултирало во конфликт и заминување од телевизијата.

Сега не известуваат за медиумите, а се појавија гласини дека или се враќаат во РТС или одат во К1, чиј мнозински сопственик е сопругот на Јована, Жељко Јоксимовиќ, со учество од 80 проценти.

Коронавирус