среда, 4. август 2021. Вести денес: 92
home Познати

Соседите на Саша Ковачевиќ открија сè за пејачот!

Соседите на Саша Ковачевиќ открија сè за пејачот!

Поп-пејачот Саша Ковачевиќ е еден од најомилените естрадни личности во Србија и регионот, но исто така и меѓу колегите. Но, каква е состојбата во маалото каде живее пејачот,открива српскиот портал Пинк.рс .

Ковачевиќ живее во луксузната населба во Нов Белград, а неговите соседи се гордеат да кажат дека тој е најдобриот, најомилениот и најамбициозен сосед.

– Што можам да ви кажам за Сале? Тоа е едно убаво образовано дете, секогаш се смешка и е учтив. Немам зборови. Секогаш одговара, прашува “како си?”. Никогаш не му е тешко да фин”, вели една дама која честопати се сретнува со пејачот.

– Го гледам често … И оние кои тука живеат, но оние кои доаѓаат кај нив, и тие се исто така познати. Никој не е како Сале. Од него може многу да научат за доброто однесување “, рече госпоѓата.

Продавницата до зградата на Ковачевиќ, но и ресторанот што го поседува во овој блок, е место на собирање за сите станари. Купуваат леб, млеко и други намирници, а на продавачката се чини дека пејачот и е омилен клиент.

– Купува често, понекогаш доаѓа неговиот брат. Тие секогаш се смешкаат, трпеливо чекаат во ред и никогаш не се бунат. Кусур никогаш не чекаат – откриваат од продавницата.
Работниците во ресторанот на Саша, вклучувајќи ги и келнерите, бармени … како и самиот шеф, немаше лош збор за својот газда.

– Саша е одличен шеф. Имаме другарски однос. Тој не седи тука 24 часа. Најчесто доаѓа само да јаде и да си оди – велат од ресторанот на пејачот кој освен со музиката од минатата година влезе и во угостителските води.

Коронавирус