понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 125
home Познати

Со мемоарите им предизвикала душевна болка на најблиските: Сестрата на Мараја ја тужи пејачката – бара цело богатство

Со мемоарите им предизвикала душевна болка на најблиските: Сестрата на Мараја ја тужи пејачката – бара цело богатство

Мемоарите на Мараја Кери, „The Meaning of Mariah Carey“, објавени во септември минатата година, ѝ предизвикале душевна болка на нејзината сестра Алисон, за што ја тужи својата славна сестра за отштета.

Алисон Кери поднесе тужба во понеделникот пред Врховниот суд во Њујорк, барајќи 1,25 милиони долари за душевна болка предизвикана од мемоарите на поп-ѕвездата, особено поглавјето со наслов „Dandelion Tea“.

Во тужбата се тврди дека во книгата, Мараја Кери упатила бројни обвинувања против Алисон Кери без докази, вклучувајќи ги и наводите дека Алисон ја малтретирала, фрлала зовриена вода кон неа, ѝ давала валиум и дека постојано се обидувала да ја измами.

За нејзиниот брат Морган, Мараја Кери во книгата тврди дека покажувал деструктивност и во детството и во позрелите години, изјавувајќи дека кога нејзиниот брат бил во близина, не било невообичаено да се прават дупки во ѕидовите или да летаат предмети низ куќата.

Во тужбата, Алисон исто така тврди дека Мараја, иако знаела дека нејзината сестра е повредена и скршена од овие трауматски настани од минатото, го искористила својот статус да ја нападне нејзината сестра која не е толку моќна финансиски, за дополнителен успех.

ЕУРО 2020

Македонија