сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Познати

Сите знаат дека Ана Бекута не е нејзиното вистинско име, но сега дознајте зошто ја направила оваа промена

Сите знаат дека Ана Бекута не е нејзиното вистинско име, но сега дознајте зошто ја направила оваа промена

На странската, но и на балканската јавна сцена, не е редок случај големите sвезди да користат псевдоними или надимаци кога ќе се претстават пред публиката.

Меѓу нив е и Ана Бекута.

Како што многу луѓе веќе знаат, таа по раѓањето го добила името Нада Полиќ, но во средината на 1980-тите години таа одлучи да го смени своето име и да си стави ново сценско, нормално за кариерата.

– Воопшто не беше полемика, туку неопходност. Тоа го мислам и сега, од тогаш поминаа повеќе од три децении. Потребата се појави затоа што во тоа време имаше најмалку четири пејачки кои се викаат Нада на јавната сцена, рече Бекута.

Во тоа време доста беа счавни Нада Топчагиќ, Нада Мамула и Нада Обриќ.

Коронавирус