недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Познати

Шакира ќе сведочи за затајување на данок во Шпанија

Шакира ќе сведочи за затајување на данок во Шпанија

Шпанските истражни органи ја обвинија познатата колумбиска пејачка Шакира за затајување данок од 14,5 милиони евра.

Суд во Шпанија ја повика пејачката за тој случај да даде исказ на сведочењето во средина на јуни.

Шакира во тоа време главно живеела во Шпанија, иако нејзиното постојано живеалиште е во Панама.

Во обвинението се наведува дека пејачката прикривала приходи преку 14 различни компании во земјите, т.н. даночен рај.

Тимот на Шакира за односи со јавност наведува дека таа во локалните даночни служби го подмирила долгот.

Коронавирус