сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 53
home Познати

Северина не го носела детето во училиште 46 дена, ќе повторувало година – поранешниот сопруг откри кој го чувал детето најмногу

Северина не го носела детето во училиште 46 дена, ќе повторувало година – поранешниот сопруг откри кој го чувал детето најмногу

Милан Поповиќ гостуваше во емисијата „Добро јутро Србија“ на Хепи телевизијата и зборуваше за неговата врска со Северина и борбата за старателство над неговиот син Александар.

“Новинарите тоа го нарекуваат борба, а јас го нарекувам процес да му се дозволи на детето да биде нормална, здрава и стабилна личност кога ќе порасне. Одбивам да го наречам борба”, рече тој на почетокот.

“Не е точно тоа што Северина го зборува поради што е донесена пресудата. Главната причина зошто времето на поминување со детето е намалено е затоа што пред таа пресуда таа не го однела детето на училиште 46 дена, а потоа Центарот за Социјална работа и специјално старателство и судот седнаа и одлучија дека имаме право на пола-пола, сите празници и одмори, и за време кога детето оди на училиште, детето мора да биде со мене за да се осигура дека детето оди на училиште, бидејќи неговото образование е родителска обврска “.

„Таа не го одведе детето на училиште 46 дена без оправдување. Детето мораше да полага државен испит, да го повторува година. Среќа во несреќата беше таа корона, па тој и јас работевме тие два месеци да го надомести изгубеното време и ги положи сите испити и ја заврши наставата со голем успех “.

„Според мое мислење, сплитскиот суд, како и многу други, мораа да бидат исклучени од целата приказна, имајќи предвид дека Северина е од Сплит. Кога Северина ќе го крене прстот, цел Сплит пее, и очигледно нивниот суд пее по нејзино барање. И покрај сите мислења на Центарот за социјална работа, специјални старатели, училишта и судски пресуди, судот донесе одлука која нема никаква врска со она што е во најдобар интерес на детето. Пресудата е пола-пола, односно 14 дена кај мене и кај тато исто толку, но тие целосно ги игнорираа сите претходни настани и неговите занемарување “.

„Игор се грижеше повеќе за Александар отколку за Северина“.

„Таа го запостави детето, не помина време со него, не го однесе на училиште, не работеше или не се грижеше за него, разни луѓе се грижеа за него. Игор, на пример, додека беше партнер на Северина, се грижеше повеќе , и јас сум му благодарен за тоа затоа што е подобро што беше со него отколку некои сомнителни луѓе, што сега не давам некои други епитети на целата околина околу неа. Сакав таа да се справи со детето, а не да делегира родителски права на некои други луѓе. Како родител, таа треба да го воспитува детето и да не ја препушта улогата на некој друг “.

„Патријархот беше неправедно обвинет од Северина дека тој го крсти нашето дете. Значи, тој не го крсти нашето дете, неодамна го крсти моето трето најмладо дете. Јас и патријархот се запознавме пред две години, Александар се крсти пред седум години во Врчац. За подоцна да дознаете дека Северина крстила дете во Католичката црква без моја согласност и знаење и спротивно на канонот дури и на Католичката црква”, заклучи Поповиќ.

Коронавирус