понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 0
home Познати

Раде Шербеџија одби да го игра Адем Јашари- еве ја причината

Раде Шербеџија одби да го игра Адем Јашари- еве ја причината

Косовскиот режисер и сценарист Луан Криезиу, кој подготвува филм за командантот на Ослободителната војска на Косово (ОВК) Адем Јашари, меѓу предлозите за оваа улога го имал во вид и актерот Раде Шербеџија.

Како што наведуваат косовските медиуми, Криезиу стапил во контакт со Шербеџија преку косовскиот актер Енвер Петровци.

Шербеџија ја одбил улогата за Адем Јашари со образложение дека „ако ја прифати тогаш цел свет ќе го признае Адем Јашари“.