петок, 30. септември 2022. Вести денес: 5
home Познати

Преместен гробот на Балашевиќ: Овој стих стои на неговото вечно почивалиште (ФОТО)

Преместен гробот на Балашевиќ: Овој стих стои на неговото вечно почивалиште (ФОТО)

Изминаа 40 дена од смртта на  големиот Ѓорѓе Балашевиќ

Погребот на големата ѕвезда беше на 21 февруари во кругот на најтесното негово семејство.

Обожавателите на Балашевиќ, вчера отидоа да му оддадат почит на починатиот уметник на 40-те дена по неговата смрт, па веднаш забележаа дека гробот на Балашевиќ не бил на местото каде што тој бил погребан.

Имено, гробот на починатиот кантавтор бил преместен околу 10 метри подалеку.

Покрај името на починатиот, има православен крст и стихови од неговата песна „Портрет на мојот живот“: „Без црно, белото не би вредело“.

Коронавирус