четврток, 28. јули 2022. Вести денес: 181
home Познати

Познатото девојче од спотот на Чолиќ денес води нов живот: Изгубила сè, едвај ја преживеала војната, а лузните сè уште се тука

Познатото девојче од спотот на Чолиќ денес води нов живот: Изгубила сè, едвај ја преживеала војната, а лузните сè уште се тука

Ивана Легин ја пееше познатата песна „Чаје Шукарије“ со една од најголемите sвезди на Југославија, Здравко Чолиќ, кога беше девојче, а потоа целосно се повлече од јавноста.

Имено, иако поминаа три децении од создавањето на оваа песна, девојчето Ивана од спотот веќе никогаш не се појави во медиумите.

Во моментов, Ивана живее и работи во Австралија и се занимава со режија, производство и маркетинг.

Иако нејзината кариера, дури и како девојче што цела Југославија сè уште ја памети, сè беше прекинато во војната. Ивана навистина играше неколку улоги во Австралија, но, како што откри, тие биле од аматерски тип.

По избувнувањето на војната, Ивана доживеала бегалски живот што сè уште остава лузни на нејзината душа.

– Бегалците поминаа низ Белград, Загреб, Русија и дури потоа во Австралија. Како и сите други кои талкаа низ светот обидувајќи се да го најдат својот агол на мир и безбедност, тоа беше немирно, неуредно и нестабилно. Веднаш штом се навикнавме на едно училиште и начин на живот, се најдовме во друга средина со нов јазик и култура. Не беше лесно, но ваквите искуства дефинитивно зајакнуваат. Мали лузни секогаш ќе бидат присутни, понекогаш тие ќе чешаат или ќе се воспалат, обично кога најмалку очекуваме. Сепак, јас гледам на тоа како живот и кога таа лузна ме чеша, само ме потсетува дека на 33 години преживеав нешто што многумина не преживеала на возраст од 90 години – рече Ивана во едно интервју.

Коронавирус