четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 26
home Познати

Познатата српска актерка отворено: Секоја жена трпела злоставување, а јас вака ги решавам работите

Познатата српска актерка отворено: Секоја жена трпела злоставување, а јас вака ги решавам работите

Познатата актерка Нина Сеничар заигра во претстава која се занимава со темата насилство, на која „пука“ и на овој начин:

-Секоја жена која трпела некаков вид на насилство, било тоа вербално, психичко или не дај Боже физичко. Тоа може да биде болно љубоморно момче, шеф, колега, некој странец… Јас лично тие работи ги решавам со поставани доста јасни граници од самиот почеток.

Бидејќи со години живеела во Америка и Итали9ја, еве што мисли колку е блиску нејзината Србија на патот да го реши овој проблемот.

-Проблемите во кои говориме во нашата претстава се однесуваат на целиот свет, не само на нашата земја. Мислам дека минатата во минатата година сите станаа посвесни колку се проблемите големи и колку е важно да се решат, а тоа ќе биде голем чекор.