понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 72
home Познати

Почина Макс Рајт, познат по серијата „Алф“

Почина Макс Рајт, познат по серијата „Алф“

Глумецот Макс Рајт, најпознат по уло­га­та на Ви­лијам Та­нер во ТВ-серијата „Алф“, по­чи­на в­че­ра на 75-го­диш­на воз­раст во Ка­ли­фор­нија. Танер ја из­гу­бил бит­ка­та со лимфом, вид рак, со којшто тој се бо­ре­ше до 1995 го­дина, соопшти неговото семејство.

Популарниот Вили ги забавуваше гледачите цели четири сезони на „Алф“, но глумеше и во сериите „Бафало Бил“, „Кафулето Наздравје“, „Дадли“, „Норм“ и „Пријатели“.

Рајт, пок­рај теш­ка­та бо­лест, имал проблеми и со ал­ко­хо­лиз­мот.  (МИА)

Најнови вести

Коронавирус