недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 71
home Познати

По тужбата, Северина објави емотивно видео: Денес е денот кога срцето застанува

По тужбата, Северина објави емотивно видео: Денес е денот кога срцето застанува

Северина, наводно, престанала да испраќа пари за нејзиниот син во март, затоа што се наоѓа во тешка финансиска ситуација поради корона вирусот

Таа наводно со месеци не плаќала алиментација од 160 евра за нејзиниот син Александар, поради што поранешниот партнер, српскиот бизнисмен Милан Поповиќ, решил да ја тужи. Целата во болка, напиша порака со видео на Инстаграм:

Ништо не боли повеќе од страдање за дете. Така сакаше природата. И ни даде сила. Да се ​​бориме, да издржиме. И ќе се борам. Во таа агонија, она што најжестоко гори како постојан жар во стомакот е неправда, бидејќи се чини дека никој не ја слуша и не ја гледа. Верувајте ми, понекогаш дури и на најсилното срце е тешко да продолжи да чука. И секој ритам остава една лузна. И така 10 месеци. Денес е денот кога срцето застанува. Поминаа цели 10 месеци од „привремената мерка“ со која ми го одзедоа детето. Оваа „привремена мерка“ утврди дека моето дете ќе спие повеќе од двапати месечно. Да го видите 10 часот наутро во работната недела и секој втор викенд почнувајќи од сабота во 22 часот. И така 10 месеци. „Привремено“. Чувство кога вашиот најгласен крик е како никој што не го слуша. Или не сака да чуе.

Но утре е нов ден

 

View this post on Instagram

 

[MY Heart will go ON] Ništa ne boli više od patnje za djetetom. Tako je priroda htjela. I dala nam je snagu. Da se borimo, izdržimo. I borit ću se. U toj agoniji ono što najžešće peče kao neprekidna žeravica u stomaku je nepravda, jer kao da ju nitko ne čuje i ne vidi. Vjerujte, ponekad i najjače srce teško izdrži nastaviti kucati. I svaki otkucaj ostavlja jedan ožiljak. I tako 10 mjeseci. Danas je dan kad srce zastaje. Punih je 10 mjeseci od ‘privremene mjere’ kojom mi je oduzeto dijete. Ta ‘privremena mjera’ je odredila da dijete kod mene prespava dva puta mjesečno. Da ga vidim 10 sati pod radnim tjednom i svaki drugi vikend koji počinje subotom u 10h. I tako 10 mjeseci. ‘Privremeno’. Osjećaj kao kad vaš najglasniji vrisak kao da nitko ne čuje. Ili ne želi čuti. Ali sutra je novi dan… #myson #myfirst #mylast #myeverything #celinedion #myheartwillgoon #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A post shared by Severina (@severina) on