четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 91
home Познати

Панчо од ДНК: Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската азбука

Панчо од ДНК: Да ја избришеш химната од учебник е исто како на првачиња да им забраниш да ја изучуваат македонската азбука

Да се откажеш од химната на својата татковина, да ја избришеш од учебник е исто како да им ја забраниш на првачињата да ја изучуваат македонската азбука, коментира на Фејсбук, Владимир Блажев, познат како Панчо од ДНК.

– Јас за моите деца сум сигурен дека ќе ги научам и воспитам да ги почитуваат сите луѓе без оглед на етничка припадност, но сум уште посигурен дека гордо ќе ја пеат и научат химната на Македонија од почеток до крај, а за вашите не знам. Секој со своето. На дното му нема крај, пишува Панчо.

На крајот од објавата во постскриптум замолува статусот да не се користи за политички цели бидејќи, како што вели, химната е на сите жители на Македонија, без оглед за која политичка партија се определени.

Најнови вести

Коронавирус