недела, 4. јуни 2023. Вести денес: 73
home Познати

ОД БОЛНИЧКИ КРЕВЕТ ПОВИКАЛ АДВОКАТ: Мрка тајно го смени тестаментот, еве што ќе наследи Ана Бекута, а што неговата сопруга

ОД БОЛНИЧКИ КРЕВЕТ ПОВИКАЛ АДВОКАТ: Мрка тајно го смени тестаментот, еве што ќе наследи Ана Бекута, а што неговата сопруга

Политичарот Милутин Мркоњиќ почина пред неколку дена на 79-годишна возраст, по тешко боледување.

Многумина веруваа дека ќе ја победи болеста, а најмногу надеж имаше неговата партнерка, пејачката Ана Бекута.

Иако лекарите до последен ден се бореа да го спасат Мрка, сепак неговото срце не издржи бидејќи десет дена беше интубиран и дишеше преку апарат.

Како што открива извор  за „Стар“ од болницата, Мркоњиќ како да претчувствувал дека нема жив да ја напушти болницата, па пред три недели повикал адвокат да дојде лично кај него за да му го смени тестаментот.

Бидејќи владее епидемијата на коронавирус, а посетите се забранети, политичарот ги “фатил“ сите можни врски за да дозволи неговиот адвокат да влезе во болница.

-Дури ни Ана не знаеше што се случува. Адвокатот дојде и Мрка состави друг документ. Станот во кој живееја тој и Ана во последните пет години, го остави на пејачката бидејќи заедно вложија во него. Другиот стан, во кој живееја со сопругата Даша го остави на неа. Тие не можеа да имат деца, па беше логично Ана и Даша се да наследат. Иако и двете убаво се согласуваат, Милутин не сакаше да остави на случајност, па со оваа постапка ги обезбеди двете жени. Дури кога го ставија на респиратор, Бекута дозна дека Мрка го менувал својот тестамент и беше многу тешко. Тогаш сфати дека тој го чувствува крајот, вели изворот.