четврток, 2. февруари 2023. Вести денес: 0
home Познати

Не работат ништо, но земаат плата: Ќе се онесвестите кога ќе дознаете како членовите на кралското семејство ја заработува платата

Не работат ништо, но земаат плата: Ќе се онесвестите кога ќе дознаете како членовите на кралското семејство ја заработува платата
rafwa049.jpg

Британското кралско семејство е едно од најбогатите на светот, а кралицата Елизабета е во врвот на најбогатите монарси во денешно време.

Сепак, принцовите и принцезите кои не се директни наследници на круната мораат нешто и да работат.

На пример, иако ѝ се внуки на кралицата, принцезите Беатрис и Евгенија имаат вообичаена работа. Беатрис работи во една софтверска фирма која неодамна ја промовираше во Лисабон каде што се дружеше со Јелена Ѓоковиќ. Принцезата Евгенија пак е директорка на уметничка галерија.

Поблиските наследници на круната се вработени во кралската палата и нивниот живот е сосема различен од оној на Беатрис и на Евгенија.

Принцовите Чарлс, Вилијам, Хари и нивните сопруги се „кралски вработени“ и нивната задача е промоција на кралството.

Од кралицата Елизабета, доделени им се бројни задачи, како обиколка на хуманитарни настани, отворање на училишта и општо, прошетка по целата земја за да им се доближат на „обичните“ луѓе.