четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 101
home Познати

Најтрогателната фотографија од комеморацијата за Глоговац: Си беа утеха една на друга

Најтрогателната фотографија од комеморацијата за Глоговац: Си беа утеха една на друга

Мина Глоговац, поранешната сопруга на српскиот актер Небојша Глоговац и Милица Шќепановиќ, сопруга на починатиот актер денеска, на комеморацијата која се одржа во „Југословенско драмско позориште“ си беа утеха една на друга.

Во салата во која се одржа комеморацијата прво влезе Мина Глоговац, поранешната сопруга и мајка на неговите два сина Милош и Гаврило, со децата, а потоа се појави и Милица Шќепановиќ, неговата втора сопруга и мајка на Сунчица.

Двете, скршени од болка, одеа една зад друга и тогаш Мина силно ја прегрнала и бакнала Милица.

Сета љубов кон Небојша, сета тага поради неговото прерано заминување од овој свет, меѓусебното разбирање и почитување и љубовта во голема мерка го одбележаа животот на Глоговац и тоа е забележано на овие фотографии.

На комеморацијата присустуваа многу колеги, пријатели и роднини. Сите српски актери со собраа во ЈДП да му оддадт почит на најголемиот меѓу нив, од Аница Добра, Ана Сореновиќ, Никола Којо, Војин Четковиќ и Сергеј Трифуновиќ кои одржаа и говори.

Коронавирус