четврток, 21. септември 2023. Вести денес: 119
home Познати

Моќен совет на Ричард Гир кој ќе ви го промени животот: „Ти посакувам среќа“

Моќен совет на Ричард Гир кој ќе ви го промени животот: „Ти посакувам среќа“

Постои една многу едноставна, но многу моќна вежба, која почнав да ја практикувам пред многу години.

Секогаш кога ќе сретнам нешто на мојот пат, без оглед на тоа дали е човек или животно, првата мисла која му ја упатувам е:

„Ти посакувам среќа“.

Оваа идеја во потполност ја менува динамиката на односот меѓу вас и тој човек. Ова го зборувам од сопствено искуство.

Понекогаш е тешко, особено кога ќе сретнете непријател или кога ќе се соочите со исклучително тешка ситуација.

Но, оваа корисна мисла ве учи да не дозволувате да ве надвладејат негативни чувства.

Имате можност да создадете простор околу себе.

Гледате како се појавуваат негативните чувства и пред да можат да преземат контрола над вашиот живот, вие имате време да реагирате на тоа.

Ги гледате работите онакви какви што се и очигледното незнаење: лутината која доаѓа од мене, моето незнаење.

Направете пресврт, ослободете се од тоа, претворете го во љубов.

„ТИ ПОСАКУВАМ СРЕЌА!“

Пробајте и ќе видите како сѐ во вашиот живот ќе се промени.

Ричард Гир

Најнови вести