недела, 28. мај 2023. Вести денес: 82
home Познати

Ќе се случи она што Емина ја боли најмногу- законот е на страната на Мустафа

Ќе се случи она што Емина ја боли најмногу- законот е на страната на Мустафа

Според турскиот закон, Емина Јаховиќ ќе го изгуби старателството над своите деца.

Сопружниците не мораат да го делат богатството на пола, но според турската пракса не е како во Србија што децата и припаѓаат на мајката, туку обратно.

Според нивниот закон, ако мажот на наследниците може да им обезбеди сигурна иднина, тој продолжува да се грижи за децата како нивен старател.

Исто така, ако мајката е од друга земја, како што е случајот на пејачката, синовите остануваат кај таткото.

Мустафа поради обврски е надвор од Истанбул, па Емина засега се грижи за децата во семејниот дом од каде Мустафа се исели.