петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Познати

Ја гледате на телевија, а не знаете дека оваа аткративна црнокоса е сестрата на Сека Алексиќ (ФОТО)

Ја гледате на телевија, а не знаете дека оваа аткративна црнокоса е сестрата на Сека Алексиќ (ФОТО)

За многу почитувачи на нејзината работа таа отсекогаш била Сека, но веројатно многумина не знаат дека ја има привилегијата да ја нарекуваат така и буквално само една личност. Имено, пејачката Сека Алексиќ има постара сестра за која многу малку се знае во пошироката јавност, иако по професија е и јавна личност. Сестрата на Сека Алексиќ се вика Ајсела Малкиќ и речиси цел живот живее во Босна каде работи како пејачка.

Сестрата на Сека Алексиќ е родена во Тузла и е чест гостин на локалните ТВ станици во Босна.

Ајсела со години настапува во локалните кафеани и изведува народен репертоар. Таа е во одлична врска со Сека, што најдобро говори податокот дека некогаш гостувала како придружен вокал на нејзиниот концерт. Иако Ајсела има голема желба да сними дует со Сека, тоа се уште не се случило.

Без разлика што нејзиното име не е особено познато во Србија, сестрата на Сека Алексиќ е ѕвезда во Босна. За ваквиот статус барем малку придонесе и тоа што ја има надалеку познатата Сека, а пејачката за нивната врска секогаш зборуваше во суперлатив.

Сестрата на Сека Алексиќ сè уште не ја истакнува својата роднинска врска со фолк ѕвездата, но луѓето често не можат да поверуваат кога ќе дознаат за тоа.

Дали во тоа помага нивната физичка сличност или недостаток, проценете сами, но покрај истото занимање што го избрале, многумина се согласуваат дека неспорни се и други заеднички карактеристики на Ајсела и Сека.

Коронавирус