четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 143
home Познати

Извршителите му тропнаа на врата: Да не беше Саша Поповиќ, Аца Лукас ќе останеше без дом

Извршителите му тропнаа на врата: Да не беше Саша Поповиќ, Аца Лукас ќе останеше без дом

Саша Поповиќ го спасил Аца Лукас и спречи неговите работи да бидат одземени поради долгови. Имено, сите работи што ги има Лукас во неговиот стан, како и самиот стан, се на име на Саша Поповиќ, па извршителите немаа што да одземат.

Да потсетиме, пред шест години, додека фолкерот сè уште беше во брак со Соња Вуксановиќ, позајми половина милион евра од Поповиќ со цел да купи стан преку улицата од познат хотел во Белград.

Лукас го купи луксузниот пентхаус со парите што му ги позајми Саша, а како гаранција дека ќе врати сè, целиот стан беше регистриран на име на Саша Поповиќ со клаузулата од договорот дека станот со предметите ќе стане сопственост на Лукас во моментот кога ќе ги подмири сите долгови кон Саша . Сепак, тоа никогаш не се случило.

Иако требаше да му врати половина милион на Поповиќ за три години, Лукас сепак должи околу 120.000 евра. Поради сето тоа, станот и сè што е во станот сè уште е на името на Поповиќ, па извршителите не можеа да запленат ништо согласно законот, иако има решение за одземање.

Со други зборови, Лукас не го поседувал станот и работите во него, па затоа не се осмелувале ништо да му одземат. Од друга страна, Саша ги има сите редовни документи за сопственост, па Лукас ќе остане да живее во истиот стан во кој живеел досега.

Останува само да се види дали Лукас ќе се појави на суд за да сведочи против Поповиќ, врз основа на тужбата поднесена од Саша Мирковиќ против компанијата Јунајтед Медија и Саша Поповиќ.

Да потсетиме, извршителите пред неколку дена упаднаа во станот на Аца Лукас поради наводни неплатени долгови кон бизнисменот Дејан Поповиќ Тигар. Потоа, поради стрес, на пејачот и се слошило, а реагирала и брзата помош.

Коронавирус