четврток, 6. октомври 2022. Вести денес: 107
home Познати

„Имам повеќе понуди за филм за татко ми, ми бараат сценарио“ – ќерката на Џеј сака да ја исполни неговата но и својата желба

„Имам повеќе понуди за филм за татко ми, ми бараат сценарио“ – ќерката на Џеј сака да ја исполни неговата но и својата желба

Ќерката на легендарниот пејач на народната музика на Џеј Рамадановски, Марија Рамадановски тешко се помирува со смртта на нејзиниот татко.

Таа планира да ја исполни нејзината желбата и желбата на нејзиниот татко и да сними песна, а како што откри, добива и понуди за филм за Џеј.

– Јас сè уште не знам ништо. Дај Боже, ќе направиме промоција, но тоа сè уште не се знае. Луѓето доаѓаат, нудат некои песни, јас избрав грубо, но сè е за преговори, договори. Глупаво е да се зборува однапред , рече таа Марија.

Заедно со интересот за музичката кариера на Марија, се повеќе се споменува и филмот за Џеј.

– Има повеќе понуди за филмот. Тие бараат сценарио од мене, и не знам кој би можел да го стори тоа правилно. Од друга страна, не знам половина од неговиот живот и не можам да раскажам како е роден, живеел во дом, што се случило со неговите родители … Јас ги знам основите, што целиот Балкан ги знае, ништо повеќе од тоа, рече Марија и додаде:

– Секогаш ми недостасува татко ми. Бев опседната со татко ми, тој беше Бог за мене. Сега кога го нема, учам да одам. Тој управуваше со мојот живот, го прашував за сè, а сега на 24 години учам да се грижам за мене. Никогаш не ми се закануваше дека морам да сторам нешто, но кога ќе ми кажеше дека тоа е најдоброто нешто за мене, јас секогаш го слушав и тој секогаш беше во право, се надевав дека ќе живее барем уште десет години, но, Божја волја. Тешко ми е, но се навикнувам .

– Кога ќе снимам нешто, кога работам јавна работа, тогаш ќе имам причина да раскажам приказна. Мислам дека не сум јавна личност во моментов. Се надевам дека ќе ја исполнам желбата и на мојата и на татко ми, да ја снимам таа песна, а потоа е полесно, рекла Марија.

Најнови вести

Коронавирус