среда, 28. септември 2022. Вести денес: 182
home Познати

ФОТО: Еве како денес изгледа Марија од „Жикина династија“

Забранетата љубов на двајцата средношколци кои потекнуваат од различни социјални сталежи, нивните луди години, родителите не покажуваат разбирање за изборот на своите деца, се елементи на универзални приказни кои и ден денес го привлекуваат вниманието на гледачите од сите возрасти.
ФОТО: Еве како денес изгледа Марија од „Жикина династија“

Актерката Риалда Кадриќ која се стекна со огромна популарност играјќи ја Марија во филмскиот серијал „Жикина династија” сега е во зрели години и живее во Лондон.

Забранетата љубов на двајцата средношколци кои потекнуваат од различни социјални сталежи, нивните луди години, родителите не покажуваат разбирање за изборот на своите деца, се елементи на универзални приказни кои и ден денес го привлекуваат вниманието на гледачите од сите возрасти.

Риалда Кадриќ или на сите нас позната како Марија, во деведесетите години ја напуштила земјата и заминала во Америка, каде работела како новинар во „Гласот на Америка”. Таму и се омажила, а денес живее во Лондон.

Нејзината филмографија се состои речиси и единствено од серијалот „Жикина династија”.

Таа неодамна се врати во Белград, после 30 години поточно, во едно интервју кое го спроведоа со Риалда, која по потекло е Босанка, таа изјави дека Белград денес игледа прекрасно, нема војна нема рушевина, но не е сигурна дали припаѓа тука после 30 годни поминати во „белиот свет”. Таа имала само 13 години кога го снимала филмот „Жикина династија“.

Најнови вести

Коронавирус