петок, 30. септември 2022. Вести денес: 174
home Познати

Еве на кого Тозовац остави куќа и два стана во неговиот тестамент

Еве на кого Тозовац остави куќа и два стана во неговиот тестамент

Предраг Живковиќ Тозовац наводно напишал тестамент еден месец пред смртта во кој остави сè на својата сопруга Емилија.

Тие исто така склучија граѓански брак пред неколку месеци.

– На почетокот на годината и рече на жената дека се поставува прашањето колку ќе живее и затоа мора да напише тестамент. Емилија се изнервира што зборуваше такви работи. Таа му рече дека е рано за тоа. Сепак, тој самиот повика адвокат и заврши сè пред неговата смрт. Тој на сопругата и нејзината ќерка Сања, која ја сакал како свое дете, им рекол дека желба им е да остави сè на нив. Ги замолил да се грижат за недвижниот имот што им го оставил и да не продаваат сè што стекнал. Сања тогаш плачеше и му рече дека најважно за неа е да бидат сите заедно – наводно изворот му рекол на Информер.

Кумот на венчавката на пејачот Рале Ранџеловиќ потврди дека Тозовац оставил сè на својата сопруга и поќерка.

– Мојот добар Тоза остави сè на својата сопруга затоа што секогаш беше со него. Тој исто така многу ја сакаше нејзината ќерка Сања, па сакаше да ја обезбеди и на овој начин. Тој ми ја спомна својата волја. Зад себе остави куќа во Вождовац, станот на неговата покојна мајка и станот во кој живееше со Емилија – рече Ранџеловиќ.

Да потсетиме, Тозовац почина на 6 април, на 86-годишна возраст.

Најнови вести

Коронавирус