недела, 28. мај 2023. Вести денес: 8
home Познати

Драма на Копаоник: Спасувачите на носилки го носеле познатиот српски водител (ФОТО)

Драма на Копаоник: Спасувачите на носилки го носеле познатиот српски водител (ФОТО)

Многу посетители на Копаоник, скијачи и учесници на Бизнис форумот кој се одржувал таму, ги изненадила драматична сцена.

Познатиот водител и авантурист, Јован Мемедовиќ, заврзан за спинална даска и сместен во приколка на моторни санки бил донесен од екипата на Шумската служба за спасување.

Додека сите биле загрижени и се вртеле да видат што се случило со Мемедовиќ, спасувачите го ослободиле, а тој неповреден влегол во хотелот.

Тогаш претпоставиле дека станува збор за симулациска вежба на итниот транспорт за повредени скијачи, кои волонтерска и непрофитабилна организација ги извела како најава за Здружението на осигурувачи во Србија во склоп на Копаоник бизнис форумот.